Name:
Location: Athens, Greece

οταν δεν πίνω μπύρες εκπαιδεύω σκυλιά...

Saturday, July 01, 2006

Παραμυθι με σκυλους...

Ο Ροκο κι η Ριτσι ειναι δυο ομορφα σκυλια λαμπραντορ.Ειναι πρωι και τρυγιριζουν στους δρομους της γειτονιας.Ο Ροκο κοιταζει με τα μεγαλα σκυλισια ματια του την Ριτσι και νοιωθει ευτυχισμενος(η ευτυχια δεν ειναι προνομιο του ανθρωπου!).Κατα διαστηματα χοροπηδανε,γαυγιζουν και δαγκωνουν τις μυσουδες τους.Πανε δυο χρονια που'χουν γνωρστει σε μια επιδειξη σκυλων.Αν ησαν ανθρωποι θα λεγαμε οτι ειναι αρραβωνιασμενοι.Ο Ροκο κανει τα παντα για την ομορφη σκυλιτσα του.Δεκαδες φορες της εχει δωσει το κοκκαλο του κι εχει μεινει νηστικος(υπαρχουν ανδρες που θα το'καναν αυτο;).
Τα αφεντικα τους μενουν στην ιδια γειτονια και συναντιουνται ολοι τα Σαββατοκυριακα και ψηνουν.Ο Ροκο κι η Ριτσι πολυ τις γουσταρουν αυτες τις συναντησεις γιατι περιλαμβανουν πολλα κιλα κοκκαλα...Να'τοι!Βγαινουν γαυγιζοντας απο ενα στενο περιπου 'χερι-χερι'.Κοντοστεκονται γιατι βλεπουν στο απεναντι παρκακι μια μπαλα.Κανουν ενα νοημα μεταξυ τους και τρεχουν προς τη μπαλα.Και ξαφνικα...ενα φορτηγο που δεν το'χαν προσεξει παρασυρει τη Ριτσι και τη σκοτωνει.Ο Ροκο γαυγιζει λυπημενα πανω απ'το αψυχο σκυλισιο κορμι της(μηπως αμφιβαλεται αν τα σκυλια εχουν ψυχη;).Γινεται σαματας και επιτα απο λιγη ωρα ερχονται τα αφεντικα τους.
Περασαν 12 μηνες.Ο Ροκο μολις εχει ξεπερασει το χαμο της ομορφης σκυλιτσας του.Τα 'χε δωσει ολα γι αυτην και η μοιρα του'παιξε ασχημο παιχνιδι.(και τα σκυλια εχουν πεπρωμενο !)Καθεται καθισμενος στο παρκο και παρατηρει την κινηση.Ξαφνικα δεχεται επιθεση απο ενα αλλο Λαμπραντορ.Προκειται για τον πατερα της Ριτσι που θεωρει υπαιτιο τον Ροκο για το ατυχημα...


σημ.:και σαν εφτασε το τελος της μικρης μας παιδικης ιστοριας θα'θελα τωρα να αντικαταστησετε τους σκυλους με ανθρωπους και να μαντεψετε τι συνεβη.Και για να μην κουραζεστε,σημειωνω:ο Γιωργος κι η Μαρια ηταν αρραβωνιασμενοι και ευτυχισμενοι,καναν την βολτα τους με το μηχανακι.Σ'ενα φαναρι ηταν σταματημενοι και πηγε κι επεσε πανω τους ενα φορτηγο.Η Μαρια σκοτωθηκε,ο Γιωργος μαραζωσε.Για εναν ολοκληρο ο Γιωργος ηταν ρακος και υστερα ηταν κατηγορουμενος απ'τον πατερα της Μαριας.Κατηγορουμενος ,αυτος,που θα εδινε και την ιδια του τη ζωη για τη Μαρια.

Και τωρα πειτε μου:νομιζετε οτι ο ανθρωπος επειδη εχει λογικη διαφερει απ'τα ζωα;Κι ομως...τελικα η λογικη κανει τον ανθρωπο να διαφερει και ακουστε τη διαφορα:''ο Γιωργος δεν αντεξε την πιεση και τελικα αυτοκτονησε ενω ο Ροκο συνεχιζε να τριγυρνα γαυγιζοντας...

8 Comments:

Blogger Кроткая said...

μόνο που μερικές φορές, ο άνθρωπος επειδή ακριβώς διαθέτει λογική, γίνεται χειρότερος από τα ζώα...

καλημέρα, καλό μήνα!

7/01/2006 04:30:00 AM  
Blogger Little A said...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με την krotkaya!

7/01/2006 11:47:00 AM  
Blogger Σταυρούλα said...

:((( Κρίμαααααααα!

Καλό μήνα, Νικόλα!

7/01/2006 12:28:00 PM  
Blogger ViSta said...

To πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη της λογικής, παρά ο τρόπος με τον οποίο μάθαμε ή δεν μάθαμε να αντιδρούμε στα συναισθήματά μας.
Κατά την γνώμη μου, ούτε ο πατέρας του κοριτσιού, ούτε ο Γιώργος ήξεραν.
Την καλημέρα μου :-)

7/02/2006 12:01:00 AM  
Blogger UrbanTulip said...

κρίμα για την κατάληξη του γιώργου και του ρόκου. Δεν εχει σημασία αν ήταν άνθρωπος ή σκύλος. έτσι και αλλιώς σε θέματα καρδιάς δεν παίζει ρόλο η λογική ( αυτό που "υποτιθεται" ότι διαχωρίζει τα ζωα από τους ανθρώπους)

7/02/2006 07:30:00 AM  
Blogger An-Lu said...

Πραγματικά κρίμα...

7/03/2006 12:30:00 AM  
Blogger Katerina ante portas said...

Πικρή ιστορία σαν τη ζωή μερικές φορές..
-καλό μήνα!

7/04/2006 03:56:00 PM  
Blogger Giramondo said...

Άσχετα με το αν οι ήρωες της ιστορίας είναι ο Ρόκο και η Ρίτσι ή αν είναι ο Γιώργος και η Μαρία...η ουσία είναι μία...ο πόνος της απώλειας και πως τα βγάζουμε...ή δεν τα βγάζουμε πέρα όταν έρθουμε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις.

7/05/2006 07:20:00 AM  

Post a Comment

<< Home

<>